Feb. 20, 2021

PRIMA LECTIE IN CONDUCEREA AUTOVEHICOLULUI

Primele operatiuni pregatitoare la urcarea in autoturism sunt ; asezarea scaunului, reglarea oglinzilor retrovizoare , punerea centurii de siguranta.

  1. ASEZAREA SCAUNULUI.

Asezarea scaunului se efectueaza prin ajustarea acestuia prin miscare inainte - inapoi datorita parghiei de deblocare a scaunului aflata in partea dreapta jos a scaunului. Parghia din stanga se foloseste pentru ajustarea scaunului pe verticala.

Asezarea scaunului se face de asa natura, incat piciorul stang (cel care foloseste ambreajul ),sa aiba o inclinatie de 90 de grade, iar cand ridic piciorul de pe pedala, sa am posibilitatea de a opune rezistenta arcului ce imi impinge piciorul.

2. ARANJAREA OGLINZIILOR RETROVIZIARE

Oglnziile retrovizoare laterale se regleaza de asa natura incat ,in coltul din stanga jos a oglinzii din dreapta si respectiv dreapta jos a oglinzii din stanga, sa se vada manerul de la usa doi a autoturismului. Oglinda din mijloc se regleaza de asa natura incat geamul din spate ( luneta ) sa se incadreze cat mai fidel in oglinda retrovizoatre, iar in partea stanga a oglinzii sa nu se vada capul conducatorului.

3. ASEZAREA CENTURII DE SIGURANTA

Asezarea centurii de siguranta se efectueaza, cu mana dreapta pe suportul de ficsare a centurii, trecut peste corp ,iar cu mana stanga ajut tragerea centurii din suportul aflat in stalpul de sustinere.